Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави президента Румен Радев за победата му.

"Смазваща разлика. Поздравяваме победителите - Румен Радев и Илияна Йотова, пожелаваме един успешен мандат. Поздравяваме социалистите, които и сега са били едни от най-активно гласуващите. Дано с приключването на изборите политическата обстановка да се успокои и да се захванем за сериозна работа със създаване на редовно правителство, на парламент, и за решаване на кризите" заяви Нинова. Въпреки критиките, които тя отправи към Радев между двата тура, Нинова заяви, че промяната ще продължи с Румен Радев и той има подкрепата на БСП. По повод нейното изказване, социологът Андрей Райчев разказа следния виц : "Когато Каин умирал, той събрал всички наследници и им казал: Деца, пазете мира, заради който загина чичо ви Авел!"

Промяната очевидно ще продължи с Румен Радев - олицетворяващ промяната, както и нашата битка в последните 5 г. е за промяна, коментира тя. Нинова обясни, че БСП ще прави само разумни компромиси, но напомни, че още не е започнала конкретната работа. Тя обаче повтори приоритетите, за които им е даден мандат от Националния съвет - социалната политика и доходи, достъпно здравеопазване, образование, наука и култура, стабилизиране на икономиката и преодоляване на кризите. Тя напомни, че присъединяването на РС Македония към ЕС не може да е за сметка на българския национален интерес и историческите факти. Както и, че не биха подкрепили ратификация на Истанбулската конвенция.

Нинова изрази съмнение в намеренията на Петков и Василев с десни политики да постигат леви цели. Въпреки това заяви, че в преговорите залагат 4-годишен мандат. 

"Нашите първи мерки са приемливи за тях. Но ние искаме истински промени в здравеопазването, в борбата с корупцията. Работим дългосрочно, но знаем с какво трябва да започнем първите 100 дни. Имена не сме обсъждали, това са фалшиви новини", заяви Нинова. Според нея евентуално ново ръководство на БСП няма да попречи на евентуално коалиционно споразумение. 

"През януари ще има конгрес, след това ще се отвори процедура за нов избор. Ако има нов председател, той ще трябва да изпълнява решенията на колективните органи", заяви Нинова.