"Борисов е фактор,който всеки обича да подценява. И точно в момента в който го подцени, Борисов се появява. Вероятно ГЕРБ ще има не по малко от 6 евродепутати. Винаги са го подценявали Борисов, но на него това му е талантът.
 
Не мисля, че му е времето да се оттегля Борисов, не виждам такава перспектива скоро. Не виждам в следващите години да се оттегли, може още дълго да управлява ГЕРБ, тепърва двамата с Цветанов ще си определят кой къде ще бъде. 
 
Цветанов е политически човек, изключително много работи, ГЕРБ не може с лека ръка да го зачеркне. Това, което подцени Цветанов, тепърва ще си плаща за него. Със сигурност Цветанов е бегач на дълги разстояние, заслужава уважение, но със сигурност тези избори ги спечели Борисов". Това каза финансовият чинистър Владислав Горанов по повод резултатите от вота днес.
 
"Има много неща, които да си правим като изводи след тези избори. Научихме грешките по неправилен начин, не за сметка на другия, а на самите нас. Вероятно кампанията даде резултат, но е твърде рано да се радваме.
 
Грешките, които направихме ерозираха партията. За Апартаментгейт не мисля, че ГЕРБ успя да изчисти своя имидж. Трябва да се самобичуваме, доколкото голяма част от скандала беше примесен с емоция. При подобен тип скандали политическата партия си прави изводи как да се държи", продължи Горанов.
 
Според него ниската избирателна активност се дължи на това, че европейските избори винаги са били по-малко атрактивни от другите, а и много хора са извън България.
 
"Кампанията на БСП не беше насочена в това да дава отговори, тя целеше да дискредитира целия политически модел. Това което мога да коментирам е, че тяхната кампания отдалечи хората от политиката и намали активността", добави Горанов.