Църквата “Свети Атанасий Велики“ в Златоград се нуждае от много спешен ремонт - покрива е напълно разрушен , водата унищожава стените и дървените греди, пред срутване са камбанарията и купола на храма. Храмът е построен през 1923 г. върху руините на манастир, разрушен от турците през 1750 г.

 

Недопустимо е българска църква да се руши и прозорците й да бъдат затворени с метални платна заради набези. Всеки, които има желание може да се включи според възможностите си в това благородно и патриотично начинание .

 

Преди година успешно са възстановени 40 икони от 18 век, които били обругани- горени и с извадени очи от турските нашественици. Тези икони сега са изложени в най-старата църква в Родопите “Успение Богородично”. Те остават за всички нас - за децата ни, за внуците ни, за България!

Нека се обединим и да спасим храма “Свети Атанасий Велики “!

Ето и банкова сметка, открита от църковното настоятелство на храм „Свети Георги“ в Златоград за набирането на даренията за ремонта на духовната крепост, която е християнски паметник и символ от национално значение:

Банка ДСК

IBAN BG 26STSA93000000473855

BIC STSA BGSF