Книгата „Рицарите тамплиери в историята на България” ще бъде представена на поредната среща на Пловдивско историческо общество. Тя ще се състои на 24 ноември, четвъртък, от 19 ч. в уютната сцена на клуб "Петното на Роршах".

Авторът на книгата Красимир Джамбазов в продължение на 5 години проучва историята на ордена в преследване на „българската връзка”. Оскъдните източници по темата не го разколебават, а търсенията му го отвеждат на интересни места в страната и чужбина.

Водещият Димитър Герганов и Красимир Джамбазов ще разгледат ключовите моменти от историята на ордена и следата, която е оставил в българската история, ще засегнат митологията около Светия Граал, тайните общества и възможната тройна връзка богомили-катари-тамплиери. Ще потърсят отговор на въпросите "Защо са унищожени тамплиерите?" и "Как е възстановен ордена?", а също за мисията на тамплиерите в наши дни, дейността на ордена в България и за още много интересни неща…

Сбирките на Пловдивско историческо общество са отворени за публика и всеки има възможност да зададе своите въпроси. Срещата започва в четвъртък, от 19 ч., в клуб "Петното на Роршах" на улица „Йоаким Груев” 36 на ръба на Капана. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg