Коронованите особи се чувстват уютно в Пловдив, както е известно още отпреди две хилядолетия и половина, когато Филип Македонски и забил знамето под тепетата. Като се мине през редица римски императори, византийски василевси, Фридрих Барбороса, османски султани и последните български царе градът неизменно привлича хора, в чиито вени тече синя кръв, съобщава PlovdivTime.bg

Все пак един хотел в подножието на Дановия хълм (Сахат тепе) леко е попрекалил с художествената самодейност в рекламното творчество. Върху техният плакат греят ликовете на на царстващата в Кралство Великобритания Елизабет Втора. В нейната компания се усмихва последният български цар и бивш премиер Симеон Втори.  

Не е известно Нейно величество да е спала в легло под тепетата, но нейният син – принц Чарлз, посети Пловдив преди няколко години и направи запомнящо се турне в ромския квартал Столипиново.  Що се отнася до Негово величество – също не е известно на светската преса негова нощувка. Интересното е, че рекламата е поставена върху старинна неоготическа сграда на близо век, която се разпада под напора на времето. Всеки уважаващ себе си монарх трудно би стъпил в постройката, напомняща декор на мрачен филм за викторианската епоха.