Кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков утре излиза от ареста. В събота обвиненият в ръководене на организирана престъпна група управник се обадил на ловната дружинка, която празнувала откриването на сезона. Чоков е председател на ловците и специално звъннал от ареста, за да ги поздрави и да се похвали, че във вторник ще излезе на свобода.

„Гответе се, във вторник се прибирам“, похвалил се арестантът 4 дни преди заседанието на Апелативния специализиран съд, на което трябва да се вземе решение по жалбата му, съобщава BulNews.bg. Това донякъде обяснява защо жена му Цветелина и синът му Спас ударно разпродават телетата от неговата ферма в селото. Очевидно се трупа ресурс, който ще бъде похарчен за свободата на Чоков.

Кметът на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са в ареста в София, след като бяха задържани на 26 май при специализирана акция на жандармерията и полицията. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побой и рекет.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg