Един нелеп скандал между комшии може да прати до 12 г. в затвора компютърен спец с безупречна професионална биография в голяма компания за високи технологии. 33-годишният Мартин Кисьов, родом от Велико Търново, но живеещ в София, не издържа на виковете на съседите си и в изблик на гняв пребива до смърт 49-годишната Виктория Дянкова, съобщава "24 часа".

Жената умира от раните си в “Пирогов” часове след разпрата, а Мартин е арестуван. Младият софтуерен експерт е предаден на съд. Той е обвинен в убийство по непредпазливост, причинено в резултат на нанасяне на телесна повреда. Делото е в Софийския градски съд, който трябва да реши как да го накаже. Мартин е на свобода, след като Софийският апелативен съд го пусна на свобода срещу 3000 лв. гаранция. Преди да попадне в ареста, Мартин учи и живее 8 години в Англия. Връща се, за да работи в България. Фирмата, в която постъпва, разработва приложения за “Гугъл”.

Младият мъж няма криминални прояви, не е осъждан, има висше образование, става ясно от обвинителния акт на Софийската градска прокуратура, който е внесен в Софийския градски съд. Вечерта на 8 април 2015 г. на ул. “Дебър” в столичния кв. “Красно село” нищо не предвещава битовата драма, която ще се разиграе след часове. Както обикновено, 52-годишният Стефан Недялков се черпи в дома си на шестия етаж на бл. 3.

От седмица при него живее и 49-годишната Виктория Дянкова. Според твърдения на свидетели жената също като Стефан обичала да се застоява на масата. Може би това ги е и събрало. Официално по това време Виктория живее с друг мъж на семейни начала. Тя и Стефан хапват обилно, пийват порядъчно, говорят високо Разговорът се води на такива децибели, че ги чуват и съседите им. Преди полунощ Мартин, който живее отдолу, разговаря със Стефан да спре да вдига шум, тъй като е изморен от работа.

Съседът обаче се разкрещява. Това отприщва гнева на Мартин. Двамата се скарват, намесва се и Виктория, която защитава любимия си. Разговорът нависоко обаче продължава и след този първи скандал. Около 1 ч на 9 април на вратата им отново почуква Мария, тяхна комшийка от долния етаж. Момичето живее на семейни начала с Мартин и също като него иска да ги помоли да говорят по-тихо. Вратата отваря Стефан. Мария използва случая да му напомни, че гостенката трябва да плаща такса за входа, ако живее при него. Недялков отсича, че Виктория е за кратко, а не за постоянно.

След това пристъпва крачка напред към асансьора. В този момент той забелязва Мартин, който стои скрит на ъгъла на стълбището Прикрива се така, че Стефан да не го види, докато говори с Мария. На ръцете на Мартин има латексови готварски ръкавици. Стефан забелязва, че те са с обърнати навън горни краища. В момента, в който Мартин разбира, че е разкрит, с няколко бързи и решителни крачки се приближава до съседа. Без да каже и дума, го удря с юмрук в лицето. После следват още няколко крошета по тялото на Стефан. Мартин бързо хваща съседа си под мишниците и го издърпва в апартамента. “Къде ме водиш?”, пита Стефан. Мартин обаче му отвръща с въпрос: “Къде е оная?”

След като обхожда набързо помещенията, открива Виктория в една от стаите. Без да продума, започва да я удря с ръце и крака по главата и тялото, става ясно от обвинителния акт на Софийската градска прокуратура. Виктория бързо се свлича на пода. Около минута той я бие ожесточено. После се изнизва бързо от жилището. Стефан, който през цялото време лежи на пода в коридора, успява да се изправи и да доближи до Виктория. От лявата страна на главата тя има подутина, жената изохква, че много я болят ребрата. “Момчето ме удряше много силно”, проплаква Виктория. Тогава Стефан звъни на тел. 112. След няколко минути пристига Бърза помощ и двамата са откарани в “Пирогов”. Лекарите преглеждат пребитата Виктория и установяват, че има подкожен хематом в челната област на главата и охлузвания на горния ляв клепач. Другите наранявания са контузия на гърдите и корема, както и много кръвонасядания по краката и ръцете.

Рентгеновата снимка показва, че Виктория е с пет пукнати леви ребра. Освен това има излив на 80 мл кръв в лявата гръдна половина, както и 3400 мл в корема. На 9 април сутринта жената умира от раните си в “Пирогов” . Според една от съдебномедицинските експертизи причината за смъртта е изливът на 3400 мл кръв в корема. Аутопсията показва, че е имала и предишни наранявания по тялото. Тя е със синини по краката от ритници. Отоци по ръцете пък показват, че някой я е стискал и дърпал. Предполага се, че мъжът, с когото живеела, я е тормозел системно. Пред полицаите Стефан твърди, че между него и Мартин е имало и друго подобно спречкване преди инцидента, но тогава не е извикал полиция. Съседите от входа пък са категорични, че многократно подавали сигнали за шума срещу Стефан, но реакция не е имало. Те буквално били вдигнали ръце от Недялков. По делото са призовани двайсетина свидетели, предимно от блока на ул. “Дебър”. Експертизата доказва, че Виктория е удряна с много голяма сила. Какво ще реши съдия Величка Маринкова от Софийския градски съд, предстои да стане ясно. Следващото заседание по делото е насрочено за 14 февруари.