По непотвърдена информация това е зловещият блок, пред който е открит трупът на Асен Петров. Видеооператорът е полетял от над 20 метра височина от жилищен блок на ул. "Милотин Миланкович" 30 в сръбската столица Белград. Трупът на младежа е бил открит още на 4 януари, в 23.40 пред сградата, като в продължение на пет дни, по необясними причини, сръбските власти са криели смъртта на Петров. 

В момента тленните останки на оператора са в моргата, като криминалистите са започнали разследване. Работи се по стандартната версия за самоубийство, но ченгетата са на мнение, че най-вероятно българинът е бил убит.

Трагичната развръзка идва, след като Асен бе обявен на 9 януари от близките си за издирване. Броени часове след това сръбските власти се свързват с българското посолство в Белград и съобщават трагичната вест. 

"Не мога да повярвам! Това беше най-добрият и сърцат човек, когото съм срещал през живота си. Обичаше живота и се възползваше от всяка възможност, която той му предоставяше. Невъзможно е да се е самоубил", коментира с прискърбие приятел на оператора, цитиран от в. България днес.