До дни стартира лятното разписание на авиокомпаниите. Какви нови възможности за пътуване ни очакват, кои ще бъдат най-популярните дестинации и на какви цени ще летим до тях. Краят на март ще зарадва най-вече бургазлии със стартирането на цели 10 нови маршрута – директни полети на много атрактивни цени ще има до Милано, Мюнхен, Франкфурт, Дюселдорф, Варшава, Краков, Жешов, Тел Авив, Рига, Братислава и по-нестандартната литовска дестинация –Каунас, с първи полет на 29-ти март.

Полетите до Мюнхен и Милано ще се обслужват целогодишно, 2 пъти седмично, а останалите ще са само през сезона. Цените на еднопосочни самолетни билети започват от едва 9.99 евро. Варненци ще имат нова възможност за изгодни пътувания до Виена с новата нискотарифна линия, стартираща на 28-ми април с полети във вторник и събота. Нов директен маршрут София–Малага ще стартира на 27-ми март с полети 2 пъти седмично, обобщава онлайн туристическа агенция eSky.

Други интересни и доста търсени дестинации са Лисабон и Ница, които отдавна са в продажба, а първите полети до тях ще стартират на 27-ми май. За желаещите да открият морския сезон отрано, добра възможност ще са новите директни полети до Пафос, Кипър, докъдето може да се лети от 26 евродвупосочно. Нова нискотарифна линия ще има и до Атина с ежедневни полети от 25 март. От същата дата, 3 пъти седмично ще можем да летим директно и до Любляна.

 

Експертите съветват да резервирате полетите и хотелското си настаняване сравнително отрано, за да се възползвате от по-добри цени. Следете редовно офертите и промоциите на различните превозвачи и не забравяйте да си направите застраховка, тъй като летният сезон е изключително натоварен и не са изключени закъснения и промени в полетното разписание.