22-годишен младеж от Пазарджик пътувал със своя „Нисан“ по пътя между две сека край Пазарджик. Около 23.30ч. на кръстовище между пътищата Пазарджик-Пещера и Капитан Димитриево – Алеко Константиново той не спазил знак „Стоп“ и отнел предимството на движещ се по главния път „Мерцедес“.

Последвал удар, в резултат на който 19-годишният водач на немското возило се озовал с близкия напоителен канал. Младият мъж е със сериозни травми и наранявания, което наложило да бъде транспортиран в МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота.

Возещият се до него млад мъж също от село Радилово, както и шофьорът на „Нисан“-а са настанени в болница в различни травми и наранявания , но без опасност за живота.

Още една тежка катастрофа е станали на територията на област Пазарджик през уикенда.

Вторият инцидент като по чудо се размина без пострадали. Той е станал вчера рано сутринта в района на 70-ти километър от АМ „Тракия“ в платното по посока за Бургас. 32-годишен белгийски гражданин нарушавайки правилата за движение се озовал с лек автомобил „Ягуар“ в насрещното движение на автомагистралата.

Така той се блъснал последователно в два автомобила, собственост на мъже от Сливен и София. За радост ситуацията се е разминала без пострадали хора, нанесени са само значителни материални щети по трите возила. Пробита за употреба на алкохол на всички участници в инцидента са отрицателни. Чужденецът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а на местопроизшествието е извършен оглед.