Втори бизнесмен от Айтос е бил рекетиран по схемата, разкрита при ареста на Тодор Давидов-Гринго, обвинен в изнудване на Асен Атанасов, от когото са искани 50 000 лв.

Става дума за предприемач с прозвището Кокала, който притежава верига магазини за хранителни стоки в Айтос, съобщава 24 часа.

Запознати твърдят, че от него са искани 100 000 лв. отново чрез заплахи и стрелба, както и в случая с бизнесмена Асен Атанасов

В малките часове на 25 август неизвестни стреляха по мерцедеса на Кокала, паркиран близо до дома му в Айтос. Разследването е установило, че по колата на Кокала е стреляно с боен пистолет,  с какъвто е стреляно по дома на изнудвания Асен Атанасов на 20 септември. Криминалисти подозират, че оръжието най-вероятно е едно и също, както и хората, замесени в притискането на двамата айтоски предприемачи.

Пред медиите собственикът на хранителни магазини отрече да е получавал заплахи и омаловажи стрелбата по мерцедеса си, като предположи, че е пиянска история. Запознати със случая обаче са категорични, че става дума за изнудване, но до предаване на пари не се е стигнало.

Оръжието, с което е стреляно по колата на Кокала и по дома на Асен Атанасов, все още не е открито. В дома на бабата на Гринго е намерен  пистолет, но пневматичен

При стрелбата по дома на бизнесмена Атанасов за малко да пострада синът му, който заради заплахите към баща си решава да спи на терасата, за да пази имота. През нощта на 20 септември са изстреляни няколко куршума от боен пистолет по къщата на семейството. Единият минава на косъм от главата на младежа, разкриват запознати.

Засега разследването не може да свърже Тодор Давидов и съучастникът му Стефан Сливков , също задържан за изнудването на Асен Атанасов, с атаката срещу Кокала зради липса на достатъчно доказателства. Очакват се обаче  резултати от важни експертизи, намекнаха запознати със ситуацията в Айтос.

Според адвокатите на Давидов срещу него няма никакви доказателства, освен показанията на съучастника му Сливков, който първоначално разкри, че Гринго го подбудил и му помогнал в изнудването на Асен Атанасов. Преди дни  Сливков даде нови показания, при които отрече Гринго да е замесен  в изнудването.