32-годишният Тодор Давидов-Гринго, по-известен като гаджето на фолкдивата Софи Маринова, е изнудвал бизнесмен от Айтос за 50 000 лв., съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Гринго дори наел друг човек - 27-годишният Стефан от Сандански, който отправил закани за убийство към рекетирания айтозлия с инициали А.А.

Двамата арестувани са задържани за 72 часа, очаква се днес Районната прокуратура в Айтос да поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Гринго и съучастника му, пише Dnes.bg.

Разследването е установило, че изнудването е осъществено между 19 и 22 септември. Тодор Давидов е обвинен като подбудител и помагач, а Стефан С. като извършител.

Гринго давал конкретни съвети на Стефан как да постъпи при среща с изнудвания бизнесмен, какво да му говори и как да се държи. Осигурил му мобилен апарат и SIM карти, намерил му и квартира в Айтос, съобщава "24 часа".

Според запознати А.А. е заплашван, че ще бъде ликвидирано цялото му семейство, ако не изпълни исканията на бандитите.

32-годишният възлюбен на Софка бе арестуван в дома на баба си в ромската махала на Айтос през нощта срещу 23 септември. С него по това време била и фолк певицата.