Астрономическата есен настъпи в 23.01 часа на 22 септември.  В първото есенно утро, в 7.30 часа термометрите сочеха 8 градуса. В ранния следобед живакът щeстигне до 22 градуса, а в неделя – до 25-26 градуса.

„Септември е най-хубавото време за почивка в Гърция - топло време, чиста и приятна за тялото морска вода, а и калабалък няма“, казва, нашенец, който почива със семейството си в Гърция предимно през юни и септември. Като него са стотици, пише родопи24.

Хотелите в Керамоти и Кавала са пълни само с български туристи. На остров Тасос присъствието на българи и румънци е почни изравнено.

Всички луксозни хотели в Керамоти са резервирани от българи през целия септември, което досега не се е случвало.

Хотелиерите в Северна Гърция са изключително доволни от актива на българските туристи. В тези празнични три дни са предпочетени по-луксозните хотели, които свалиха цените, но поддържат добро обслужване.

Единствено времето леко изненада пристигащите български туристи. Заваля сняг на планината Олимп, но на брега на морето времето е слънчево и топло.  В Атина по къс ръкав – на север есента идва, в планините зимата!, отбелязва от своя страна промените във времето в южната ни съседка.