22-годишно момче от Котел страда от множество заболявания, като някои от тях са още от раждането му. Никифор Атанасов се обръща за помощ към всеки, който желае да го подкрепи и да му помогне, тъй като иска да живее нормално, а състояноето му може да бъде подобрено, но трябват средства, с които той не разполага. Никифор страда от епилепсия, сърдечна операрация на аортата, има телково решение с процент на инвалидност 56%.

Целият ми живот се промени, след като през месец юли 2017 г. ми бе поставена диагноза хидроцифалия на мозъка при проведено изследване на скенер на главата - главен и малък мозък, в отделението по образна диагностика при МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, разказва 22-годишният младеж.

Бе ми поставена диагноза "Неуклозивна вътрешна хидроцефалия". Това заболяване съм го имал още като съм се родил и докторите казали на семейството ми, че с годините ще се махне докто стана на 18. То обаче тръгва в обратна посока и се налага в момента провеждането на оперативно лечение. Лекарите ме информираха, че операцията се поема по клинична пътека, а закупуването на клапата, която следва да бъде поставена при операцията, е ангажимент на пациента. По информация от лекари, подобна клапа за пациент на 22 г. е 6000-7000 лв. Не съм на сто процента сигурен точно колко ще ми струва тази клапа, но със сигурност ще са необходими много пари, които моето семейство няма възможност да осигури. Ние едва изкарваме прехраната си.

Наред с това се планира оперативното лечение да бъде проведено, след като ми направят магнитен резонанс, който също е свързан с пари, но не можем да си го позволим. Вероятно операцията ще бъде направена в Пловдив. За провеждането на всички изследвания до момента на операцията е необходимо да пътувам до различни градове и да ми бъдат направени различни изледвания. Всичко това изисква средства, с които аз не разполагам, казва още Никифор.

Затова се обръщам към вас с молба, ако прецените, да ми помогнете да живея нормално и да реша здрвословните си проблеми. Ще бъда безкрайно благодарен на всеки човек, който ми подаде ръка в този труден момент, завършва младежът от Котел, който изпрати множество медицински документи, заключения и епикризи още от първите години след раждането си.

Банкова сметка
Райфайзен Банк, картодържател NIKIFOR ATANASAOV
Сметка IBAN  BG94RZBB91551002775262