Страшна трагедия сполетя един от участниците във „Фермата“. Майката на философа Иван Сапунджиев почина внезапно, докато той е в шоуто. Кончината на възрастната жена била абсолютно неочаквана и фермерът не бил подготвен за лошата вест.

 В епизода тази вечер Иван оплаква майка си абсолютно сам на брега на реката, без останалите фермери да разберат за страшната трагедия, която се е случила в живота му навън. Сапунджиев старателно отбиваше въпросите на разтревожените участници защо очите му са зачервени и им обясни, че сигурно има хрема или е от дима от огъня.

Философът предпочете да не казва на никого, за да не променя емоциите им и да не го съжаляват. И настоял той сам да съобщи на другите. Сапунджиев бил извикан от водещите и главния редактор Ники Николов в един от снимачните фургони и там научил, че майка му си е отишла. „Не вярвахме, че ще се наложи да съобщаваме такива неща. Искам да ви кажа, че той го прие изключително мъжки“, потресен беше и водещият Иван, който също наскоро загуби собствения си баща си.