Контрольор свалил японски турист от трамвай в столицата заради неперфориран билет. Случката, станала в събота около обяд в мотриса по линия №5, възмути стотици в социалните мрежи. 

Дочка Андреева става свидетел на свалянето на туриста от превозното средство. "Пред мен беше седнал японец, държеше билетче в ръка", разказва столичанката, цитирана от Дарик радио. Билетчето на туриста обаче не било перфорирано. Тогава в трамвая се качил контрольор, поискал билета на японеца и той го дал. След това проверяващият редовността на пътниците показал на чужденеца, че трябва да слезе. 

Докато слизали, Андреева попитала какъв е проблемът и получила отговор - неперфориран билет. 

"Беше много неприятно за човек, който знае какво коства на една държава да се утвърди като туристическа дестинация", допълва очевидката, според която не може по този начин да гоним чужденците и да правим лоша реклама на страната. 

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в Центъра за градска мобилност в София Алексей Фикинчев уточни, че туристът не е бил глобен, а контрольорът го е пуснал да си върви. 

На въпрос дали в подобна ситуация съответният контрольор може просто да продупчи билета на чужденеца, който не знае за правилата у нас, Фикинчев отговори утвърдително.

"По принцип да и такъв е съветът към всички контрольори", каза той.