Председателят на Агенцията за подслушванията Цветан Китов се очаква да бъде сменен на днешното заседание на Министерски съвет. Вносител на точката  в дневния ред на правителството е премиерът Бойко Борисов, който отговаря за работата на  Държавна агенция "Технически операции”. Министрите ще гласуват предложение до президента Румен Радев да издаде указ за назначаване на нов председател на агенцията. 
 
Цветан Китов е дългогодишен служител на МВР, работил е "Оперативно-техническа информация" и в Национална служба сигурност. Постъпва в ДАНС при нейното създаване през 2008 г. От август 2013 г. е заместник-председател на Държавна агенция Технически операции, а от октомври 2013 г. е назначен и за неин председател, предаде Дарик. 
 
Смяната на Китов става няколко седмици след скандала за отнетия допуск за достъп до класифицирана информация на заместник-председателя на Бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства Георги Гатев.

Неговият пряк ръководител Бойко Рашков пък обяви след това, че е имало нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и журналисти. За момента не е ясно кой ще наследи Цветан Китов на поста.