Шестима души загинаха при две тежки катастрофи в страната. Четирима загинаха при челен удар на кола с автобус на пътя Плевен – Ловеч, а други двама – при сблъсък между три коли на пътя София – Варна, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента на пътя Плевен – Ловеч е получен минути преди 15 часа. По първоначални данни малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус, с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч, предаде БТВ.

На място са починали четирима души, пътували в  лекия автомобил. Няма пострадали пътници от автобуса. Движението в участъка на инцидента се регулира от полицейски екипи. На място се извършва оглед

Катастрофата на пътя София – Варна е станала в района на ловешкото село Микре около 15:25 ч. Според очевидци причината е неправилно изпреварване.

Пътят е затворен и двете посоки. Организиран е обход през  Сопот. По-рано днес, отново при катастрофа загинаха жена и дете край шуменското село Дибич.

Снимка: Архив