За първи път от началото на издирването на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи в Триград и се укри, хора сигнализираха, че момчето било забелязано в района, съобщава Дарик. Две жени казали на кмета на родопското село Цветан Славков във вторник, че видели момче с бяла тениска, докато беряли гъби в местността "Ажиларска река". Тийнейджърът обаче побягнал, когато те го повикали.

Доброволци, гранични полицаи и следово куче веднага започнали претърсване на посочения от жените район. Издирването продължило часове наред, но нямало и следа от Кристиян.  Той е в неизвестност вече 11-и ден. Укри се, след като около полунощ на 8 юли блъсна група туристи с колата на баща си.

Преди дни майката на Кристиян коментира, че той е в шок и затова се крие. Неговата класна и директорът на столичното училище, в което учи, заявиха, че Кристиян е много интелигентно момче с добър успех и никога не е създавало проблеми. 

По закон 16-годишният тийнейджър може да бъде осъден на до 3 години затвор, но най-вероятно заради възрастта си и чистото си досие ще получи условно наказание или пробация.