Обвиненията срещу мен са скалъпени и са част от схемата да държиш някого на каишка. Това обяви пред БТВ лидерът на „Воля” Веселин Марешки. Той и двама от депутати от партията му - Пламен Христов и Кръстина Таскова, се сдобиха с обвинения за изнудване на собственици на аптеки.

По думите на Марешки по същите обвинения в края на 2016 г. досъдебното производство е приключило поради липса на доказателства. Три месеца по-късно, без да се събират нови доказателства, повдигат същото обвинение, уточни депутатът.

От „Воля” ще поискат оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, защото на председателски съвет е намекнал, че Марешки трябва да се оттегли от поста зам.-председател на парламента заради обвинението. Всеки може да стане обвиняем, защо Делян Добрев е председател на енергийната комисия, след като е обвиняем, коментира лидерът на „Воля”.

Той обяви, че не е подал официално жалба за натиск, свързан с бизнеса му с горива, защото не вярва на прокуратурата и на главния прокурор Сотир Цацаров.