Редица доброволци ще възобновят днес издирването на 16-годишният Кристиян, от когото вече десети ден няма никаква следа. Ученикът катастрофира с автомобила на баща си и рани туристи в Триград.
 
Издирването му в планината до момента не дава резултат. Заради лошото време на практика бяха спрени издирвателните действия. Днес в района хората правят организация да излязат отново да търсят момчето, което е в неизвестност, предаде Дарик. Ще започне претърсване отначало на обходените вече места, в пещерите, както и всички опасни терени.
 
Като своевременни и адекватни определи издирвателните действия директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян комисар Николай Димов. Още първите минути след получаване на съобщението за извършеното ПТП, при което 16-годишният Кристиян блъсна със семейния автомобил група туристи, на място в Триград са пристигнали полицейски служители от РУ- Девин.
 
Заедно с екипите на Спешна помощ, те са се включили да помогнат на пострадалите, да запазят местопроизшествието и веднага след това са започнали издирвателни действия на момчето, които и към настоящия момент продължават.

„От самото начало на издирвателния процес ние работим в две посоки, като едната, освен че издирваме момчето като извършител на престъплението, другата е чисто хуманитарната страна на въпроса, все пак става въпрос за 16-годишно момче, с грижа за неговия живот. Така че определям, че издирвателните действия на служителите са адекватни и своевременни. За съжаление, към настоящия момент не можем да се похвалим с някакъв резултат по намиране на момчето. Надяваме се да е живо и здраво“, каза комисар Димов.
 
Издирването на Кристиян Младенов  е в широк периметър, включително и във вътрешността на страната, тъй като той е обявен за общодържавно издирване.