На много места цените за ползване на чадър и шезлонг на плажа ще бъдат намалени. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща за подготовката на летния сезон в региона.

Един от плажовете, на които понижението на тарифите ще стане факт, е „Къмпинг Нестинарка“. Там за "сянка" и шезлонг ще плащаме по 0,36 лева.

На „Къмпинг Оазис“ това лято цените за чадър и шезлонг са по 6 лева, като миналата година са били 10, съобщава НоваТв.

„Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри“, припомни министър Ангелкова. Тя бе категорична, че основен приоритет в работата й е броят на неохраняемите плажове да бъде намален.

„Това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона. С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново“, каза още тя.

"Всички данни, които имаме до момента показват, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7 и 10%", посочи министъра. Тя увери, че и през лято 2017 ще има мобилни екипи, които ще проверяват плажовете, отдадени на концесия и под наем. Те ще реагират максимално бързо на подадените сигнали.

Горещият телефон ще продължи да функционира, ще бъдат подновени и табелите с актуална информация за стопаните на плажовете.

Министър Ангелкова каза още, че в момента се работи и по разработването на онлайн платформата, чрез която могат да се проверят цените на шезлонгите и чадърите.