В последната година не сме се виждали с Маргарита Попова Най-добрият  вариант беше заедно с президентът Радев да съставим служебно правителство и вероятно на него ще му се случи нещо такова, заяви президентът Росен Плевнелиев пред Виктор Николаев. Но ако ми бяха предложили да подпиша указ и в него Маргарита Попова беше предложена за вицепремиер щях да се замисля и положа усилия да я разубедя.

Но въпреки нашите различия с г-жа Попова, с която не съм се виждал от една година, ние запазихме институцията, каза още Плевнелиев. Да, между нас има проблем, призна президентът Росен Плевнелиев, попитан за отношенията му с Маргарита Попова. Но отношенията между президент и визепрезидент са едно, а институцията - друго. ние с Маргарита Попова успяхме да опазим институцията. Имаше едни протести спретнати срещу мен. Едни хора стояха пред президентската институция и протестираха, искаха ми оставката.

Маргарита Попова ги прие в своя кабинет и получи цветя от тях. Магдалена Ташева от Атака искаше едва ли не да ме импиймнат, а госпожа Попова имаше много изяви с нея. Да бъдеш обединител на нацията не значи всички да те харесват. да си обединител на нацията не означава да си мълчиш, когато стават безобразия. Аз си спечелих много врагове, но това да си обединител - да не си затваряш очите.