Две стюардеси, пътували в самолета с Волен Сидеров от София за Варна на 6 януари 2014 г., бяха глобени с по 100 лева за това, че не се явиха в Софийски градски съд, където се провежда поредното заседание на процеса срещу лидера на "Атака".

Той е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, припомня "24 часа". Преди около година лидерът на Атака влезе в пререкания с френското културно аташе Стефани Дюмортие и удари с юмрук в лицето полицай на летище "Варна".

Друга стюардеса, която се яви днес, разказа, че Сидеров заподозрял, че може Дюмортие да е терорист, защото говорила 3 езика и поискал документ да се легитимира. Двамата разговаряли на английски език, той й взел документа и го върнал, едва след като командирът на самолета му наредил да го стори. Преди това Сидеров поискал стюардесата да вземе документа от дипломатката, за да се увери дали не е терористка.

Въпреки че на борда на самолета не се сервирал алкохол, стюардесата Лили Котева каза, че видяла в краката между седалките на депутатите от "Атака" бутилка уиски, но това не било забранено.

Делото продължава на 11 юни.

НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg