На 16.04.2015 г., Фондация „Малкият принц на Хисаря” се включи към една от най-позитивните вълни, която заля целия свят през последните години – поставянето на къщички за книги.

Към момента къщичките са две – в центъра на града, до фонтана „Голата жена“ и в парк Момина баня, до новата Колонада.Принципът на къщичките за книги е „Вземи, прочети и върни“ - вземаш книга и оставяш друга на нейно място или връщаш взетата и вече прочетена книга.

Началото на тази инициатива е поставено през 2009 година в град Хъдсън, щата Уисконсин, САЩ от Тод Бол, който през 2012 г. учредява фондация с идеална цел „Little Free Libraries /”Малки безплатни библиотеки”/. Само за няколко години, къщички за книги се появяват по целия свят и интересът към тях е голям.В България идеята също се разпространява доста бързо и ние решихме, че именно най-зеленият град на България трябва да има своите денонощни, безплатни и „работещи“ без почивен ден малки библиотеки на открито.

Надяваме се, четейки, под звуците на пойните птички в парка, любителите на хубавите книги ще намерят още един повод да се радват, че са в Хисаря.Фондация "Малкият принц на Хисаря" изказва своята благодарим на Кмета на Община Хисаря, че разреши осъществяването на идеята ни и на служителите от дейност „ЧОСР“ за оказаното съдействие при поставянето на къщичките.

Още новини от страната четете ТУК

TrafficNews.bg