За 29 април е насрочено делото срещу "Братя Галеви", заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщи един от служебните защитници на Пламен Галев - адвокат Анани Константинов, предаде бнр.

Исканията на Комисията са "зациклили" в една безперспективност и една слабост. Цялата претенция е неподготвена, а исковата молба не е издържана и подлежи на сериозни корекции, коментира Константинов. Той допълни, че Комисията се опитва чрез нестандартни процесуални ходове непрекъснато да отлага делото.

"Докато има процес, давност няма и това дело може да се влачи много време", каза още Константинов и допълни, че тази съдебна сага ще бъде "изкуствено поддържана само заради обществения интерес, а не заради обективната юридическа истина".

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество води дело срещу Пламен Галев, Ангел Христов, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Общата стойност на иска е за 4 250 189 лева. Галев и Христов са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg