Над 40 фирми или близо 700 служители от Бургас ще протестират утре срещу наложения мораториум за износ на дървесина в София, съобщи за Флагман.бг Жельо Вардунски, представител на компаниите, опериращи в сектора.

В националния протест, който ще се проведе пред Народното събрание, се очаква да се включат над 3 хил.души. Фирмите изчисляват, че тримесечната забрана ще доведе до преки загуби за бизнеса от 40 млн. лв. и сериозни социални щети.

"Ние сме законно действащи български компании, които всекидневно подлежат на контрол и проверки и които категорично не могат да бъдат обвързани с незаконната сеч в България. Друг е виновен за нея, не ние. С нас се опитват да си измият ръцете", каза пред Флагман.бг. Жельо Вардунски. Според него въведените мерки противоречат на принципа за свободно движение на стоки и капитали и възпрепятстват изпълнението на поети договорни ангажименти за десетки фирми от средния и дребния бизнес.

Браншовата асоциация има конкретни предложения, които смята да представи пред парламентарната комисия по земеделие и храни. Утре в 16 часа техни представители ще се срещнат с депутатите от подопечната на Румен Христов от РБ комисия и ще представят законодателни инициативи, които ще регулират незаконната сеч и няма по никакъв начин да пречат на бизнеса.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg