Продължават проблемите с безводието в Кърджали. В същото време нивата на реките продължават да се повишават вследствие на снеготопенето. Реките Марица и Харманлийска в Хасковска област са около оранжевия праг, което означава риск от тревога. Подобно е положението и с река Върбица в Кърджалийско.

Река Арда край Ивайловград е повишила нивото си с един метър вследствие на контролираното изпускане на води от язовира. Тунджа при Елхово обаче спада с около 10 см. От МОСВ уточняват, че в следващите дни се очаква понижаване на нивата на реките.

Информацията за критични нива на язовир "Искър”, която се появи вчера, се оказа невярна. Въпреки това пожарникари и доброволци изграждат превантивно защитна дига на река Искър. Продължават и рисковете от свлачища. Вчера едно от тях затвори главен път, а друго остави без вода десетки хиляди хора в Кърджалийско. Очаква се до края на днешния ден повредата да бъде отстранена, съобщава НОВА Тв.

Свличането на земна маса и камъни създаде проблеми и на други места. Няколко важни пътни участъка бяха блокиранизаради срутване – сред тях Пловдив-Пещера и Пещера-Бакат. Изцяло блокирана е и отсечката Асеновград-Смолян в района на Бачково.

Обходният маршрут, който от "Пътната агенция” препоръчват да се ползва, е през Кричим-Девин. Участък, който само преди няколко седмици беше блокиран именно заради свлачище.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg