Първи космическия обект забелязва Андрей Найденов.

„Очаквах даже земетресение, нещо от удара. В Сопот като зареждах ми казаха, че са чули гръм”, разказа пред TrafficNews.bg Андрей Найденов.

Той първи вижда космическия обект. Както TrafficNews.bg съобщи по-рано, метеорит падна в района на Средна гора. Небесното тяло се е приземило малко преди 19 часа тази вечер. Жители от Сопот са видели ярка светлина, след което са чули тътен. По-късно се е появил и дим. Кметът на Сопот Веселин Личев потвърди за инцидента и заяви, че е уведомил Националния военен център.

След като забелязва огненото кълбо, Андрей пише статус във фейсбук и открива, че не е единственият, който го е забелязал.

„Явно става дума за метеорит. Много свидетели ми се обадиха. Очевидци твърдят, че не е било по-голямо от пералня. Няма притеснение, едва ли ще се намери в планината това нещо”, разказва кметът Веселин Личев.

15 минути след падането от мястото излизал дим. В района има военните поделения, но през това време те не са извършвали дейност. Христо Иванов прекосявал стадиона в Сопот, за да си налее вода, когато вижда ярката светлина.

„Аз чух много силен взрив и този взрив не приличаше на гръм от гръмотевица или нещо друго, мислих си, че някакво военно поделение тук наблизо гръмна”, твърди очевидецът Христо Иванов.

Според кмета на Сопот няма място за притеснение, защото парчето скала е било с малки размери.

„Няма никакви поражения и опасности, нито в населените места, няма никакви проблеми”, успокояват от общината.

За случая са уведомени военните. 

TrafficNews.bg