По 20 лева били предлагани за купуване на гласове преди местните избори в Сърница, твърдят местни жители.

В същото време има подадени сигнали за раздаване на подаръци на избиратели в деня за размисъл. На гласоподавателите са раздавани броеници и стенни часовници, както и торбички с хранителни стоки като олио и брашно.
Сърница – най-младата община в България, провежда първите си общински избори. Четирима са кандидатите за кмет на общината.
„Искаме работа и да ни оправят улиците”, разказа пред TrafficNews.bg един жителите на Сърница, отишъл да гласува тази сутрин.

Изборният ден започна нормално във всички пет секции в Сърница. Гражданите гласуват с две бюлетини – една за кмет на общината, а друга за общински съветници. Бъдещият местен парламент ще се състои от 11 души. Право на глас имат 4000 души. Сутринта е имало сигнал, че кметът в село Медени поляни стои до урната и агитира за гласуване за определена партия. Сигналът се проверява. В същото време са се появили и заплахи за лишаване от социални помощи, ако не бъде подкрепена определена партия.

„До момента има активност, въпреки напрежението, че и в деня на размисъл се раздаваха торбички с храна и часовници и дано да надделее разума”, заяви кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов.

„Битката е нормална и няма удари под кръста в изборния ден”, твърди кандидатът за кмет на ДПС Неби Бозов.

Сърница е новообразуваната 265-та община в България, като с указ на президента, към нея влизат селата Медени поляни и Побит камък, които до момента бяха в община Велинград.

TrafficNews.bg