Голямо свлачище затвори пътя Пловдив – Смолян. Свлачището е на километър и половина до разклона за село Югово. От Областното пътното управление в Смолян препоръчват да се използва обходен маршрут Пловдив - Кричим – Девин, съобщи бнр.

През изминалата нощ няма нови валежи и въведени ограничения на територията в бедстващата Смолянска област. Продължава работата на екипите по възстановяване на електрозахранването в билзо 70 селища и махали в планинския регион – допълва областният управител Недялко Славов:

За днеска техниката, която е мобилизирана от вътрешността, продължава работа по републиканската и общинска пътна мрежа като стремежът е всички пътни артерии да бъдат достъпни и оширени.

В дните на бедствието при изключително затрудненана работа на екипите има няколко случая на некоректно подадени сигнали за оказване на помощ.

Последният е от вчера, когато министърът на регионалното развитие и балгоустройството Лиляна Павлова, заедно с областния управител на Смолян, проследиха пробиването на пътя за махала Печинска в община Мадан. Точно в този момент се появява сигнал за бедстващи в близкатат хижа „Шадийца”, допълва Недялко Славов:

И са гледали явно по телевизията и се получава на нейната фейсбук страница някакви хора, които бедстват в хижа „Шадийца”, което е точно над Печинско. И тя притеснена ... нали оставили са й мобилни телефони.

Званим на мобилните телефони, никой няма връзка. Тя се разпорежда, пращаме пожарната и четири часа са пътували пожарникарите до горе. Хората викат: „А-а-а, ние не искаме да си тръгваме. Искаме да ни осигурите път да си излезнем с колите!”

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg