Поредно тяло на една от жертвите, които се удавиха в Дунав в нощта на 8 срещу 9 септември, бе открито в реката. В 9 часа в сряда бил подаден сигнал за изплавал труп на територията на област Плевен, на около 160 км надолу по течението от остров Добрина, съобщиха от Гранична полиция в Русе.

Тялото е на момиче. Вероятно то е на едно от изчезналите три деца от потъналата лодка с иракчани. Тепърва обаче предстои трупът да бъде разпознат от оцелелите мигранти, които да потвърдят това със сигурност.

Така все още липсват телата на още едно момиче и едно момче от Ирак.

Шестимата иракчани, четири от които деца, изчезнаха във водите на Дунав между Арчар и Лом в нощта на 8 срещу 9 септември. Телата на четирима от тях са вече открити, като всички са се удавили. Трагедията се разиграла, след като лодката на каналджиите потънала в Дунав и те оставили бежанците на съдбата им.

След като стана ясно, че има жертви, случаят бе преквалифициран от незаконно преминаване през границата, като незаконно причиняване на смърт при непредпазливост. Още от 11 септември той е докладван в Окръжна прокуратура Монтана, на чиято територия се е разигра драмата.

Има образувани досъдебни производства за изясняване на самоличността на замесените български граждани, чиито действия са станали причина за разигралата се трагедия.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg