Към 19 часа малкият Александър, за когото премиерът Бойко Борисов поиска да бъде докаран с военен самолет за лечение в "Пирогов", беше приет в спешната болница към 18 и 30 в сряда. 

Момченцето беше поето от водещи специалисти и  веднага е вкарано в противошокова зала за уточняване на състоянието.  След прегледа специалистите казаха, че в резултат на варицелата имунитетът на момченцето се е влошил и защитните сили на организма са паднали драстично. Като усложнение момченцето е развило първоначално оток на левия крак, като възпалението бързо е обхванало целия крайник.

Така се е стигнало до септичен процес. На момента започнахме ударно лечение, обясниха спешните лекари.  Александър остава под активно наблюдение в детската реанимация на "Пирогов". Там ще продължи уточняването на състоянието му, ще му бъдат направени и допълнителни прегледи и изследвания. Възможно е да се наложи детето да бъде оперирано. Решение за това ще се вземе по преценка на най-добрите специалисти в областта на спешната медицина и септичните състояния.