Столичани се възмутиха от пловдивските футболни фенове, които дойдоха с 40 автобуса в столицата заради финала в турнира за Купата на България между Ботев и Локомотив, който се проведе на националния стадион "Васил Левски в сряда.

Във Facebook групата "Да спасим Борисова градина" се появиха кадри от деня на мача, на който се виждат десетки автомобили, които са паркирали на тревните площи в Борисовата градина в столицата.

"Дузина полицаи си бъркат в носа и регулират законно този ужас. Абе това да не ви е Столипиново или Шекер махала?! За мръсотията - хиляди кенове, бутилки, пликчета и храна по земята - нямам думи.... Стадионите - вън от града!", гласи описанието към публикацията.

Според голяма част от коментиралите проблемът не е в стадиона, а във възпитанието на хората.

"Не стадионите са пречка, а невъзпитаните хора! Простащината е в хората! И стадион да няма, човекът ще си хвърля боклуците пак извън, където трябва", пише един от потребителите.

Други пък смятат, че проблемът не е в лошите нрави на феновете, а лошата организация за паркиране от страна на полицията.

"Не е проблемът в спорта или в стадиона, а че паркирането не е уредено правилно от полицията. Трябваше да ги отклонят в буферните паркинги и да ги придвижат с метрото. Отделно нямаше да е лоша идея БФС да изместят финала направо в Пловдив", смята гражданин.

Друг пък разсъждава, че всяко футболно дерби у нас се превръща в бедствие. "Газят, цапат и мачкат, а за капак и бият", възмущава се столичанин.