Два навеса от терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев трябва да бъдат премахнати, установи проверка на служители на районната администрация в столичния квартал "Слатина".

Кметът на района Наталия Стоянова коментира пред БНР: "Има изградени два навеса, които са над разрешената кота на самата сграда и съответно тези навеси трябва да бъдат премахнати. Съставен е констативен акт и ще бъде издадена заповед за тяхното премахване. Навесите са правени далеч последният собственик на имота да го придобие".

По закон незаконно строителство трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца. Собственикът обаче може да обжалва решението за премахването им пред съда.

Шефът на Антикорупционната комисия, който е в отпуск, се присъедини към скандала "Апартаментгейт", след като стана ясно, че е пропуснал да декларира 186 кв.м. тераса от своя апартамент, а сделката, която е сключил при закупуването му, е на цена, под данъчната оценка на имота.

Особено известна стана именно терасата на Георгиев, която е в битов стил - оборудвана с барбекю и сауна.

В момента тече и прокурорска проверка срещу шефа на КПКОНПИ, тя тръгна когато стана ясно, че Пламен Георгиев декларирал придобивката си като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с площ 48 квадратни метра. Плаща за имота 293 хиляди лева. Това е много по-ниска цена от данъчната му оценка, която е над 450 000 лева.

В имуществената декларация обаче не е отбелязал една част от имота, която фигурира в нотариалния му акт, а именно застроена площ, състояща се от галерия и баня-тоалетна, и тераса – плосък покрив, с площ от 186 квадратни метра.

От нотариалния акт става ясно, че Георгиев живее в апартамент на три нива или т.нар. тризонет в "Слатина".

Шефът на "Антикорупция" допусна общинари да огледат терасата муПроверката ще отнеме 2 седмици

Общинари в тризонета, проверяват терасата (186 кв. м.) на шефа на КПКОНПИКметът на район "Слатина" се надява Пламен Георгиев да им осигури достъп

Поредният имотен скандал! Тераса на 186 кв.м "забравил" да декларира шефът на антикорупциятаСега Пламен Георгиев сам ли ще се проверява, след като точно той ръководи комисията, разследваща подобни сделки?