Неправилно паркиране в столицата обедини скромна група пътници в градския транспорт.

Случката се разиграва в късните часове на изминалата вечер. Битката е между един от последните за деня трамваи, които се движат по линия №5 и неправилно паркиран автомобил. Несъобразителен шофьор на "Форд" е спрял неправилно в една от уличките до Съдебната палата.

Колата се намира в голяма близост до трамвайните релси и пречи на превозното средство от столичния градски транспорт да премине. Ако беше последвал сблъсък, кой щеше да победи - голямата метална машина от градския транспорт или малкия сив "Форд"? Въпросът, разбира се, е риторичен.

И точно когато си на път да споменеш роднините до девето коляно на въпросния несъобразителен шофьор, пътниците в трамвая решават да действат сами. С общи усилия нощната дружина повдига неправомерно паркирания "Форд" е го премества под зоркия поглед и усърдните наставления на ватманката. Колата се отървава без нито една драскотина. Всичко завършва с победоносни викове и пляскания на фона на скърцащите колела на трамвая, който все пак успява да премине.

Впечатляващата и доста куриозна случка е заснета и споделена във Facebook групата "Видяно в София". Това, очаквано предизвика и реакции. В коментарите под публикацията хората приемат случилото се с доза хумор, но не пропуснаха да се заформят и двата лагера на "столичани" и "селяни".

Битката между големия град и провинцията се завихри и на този фронт и отново се появиха коментари, които обясняват, че ако "столичани" си отидат по родните места, София ще се изпразни и ще има къде да се паркира.

Голяма част от потребителите, разбира се, похвалиха единната група пътници, но изненадващо се намериха и такива, които ги охулиха, незнайно защо.

Случката от снощи обаче показва - българите могат все пак да се обединяват, пък било то и около малки каузи, касаещи градската софийска среда.

Видео: Виктория Цветкова