Столичната община обяви една от големите си обществени поръчки с прогнозна стойност 160 милиона лева. Тя касае изграждането, поддръжката, аварийните ремонти на публичното осветление, но и окастрянето на дърветата, които попадат пред осветителното тяло.

Поръчката е разделена на 4 зони, в които попадат различни района от столицата. Един фирма може да кандидатства само за една от зоните. Следователно, максималната сума, която може да получи за работата и материалите си е до 40 милиона лева за срок от 5 години, колкото е дължината на договора.

Прогнозната стойност не включва размера на разходите, необходими за заплащане на електроенергия и зависи от разчетените средства в бюджета на столична община година за година, предвидени за поддръжката на осветлението.

Освен поддръжката изпълнителят ще е длъжен да отстрани неизправност, застрашаващ живота или здравето до 12 часа след постъпване на сигнала, а през това време да осигури необходимата сигурност за недопускане на инциденти. В противен случай подлежи на глоба в размер 20% от месечното си възнаграждение.

За прекъснато осветление, фирмата трябва да отстрани проблема до 48 час.

Водещият критерии за избор на изпълнител ще е цената. Този, предложил най-икономична оферта, ще спечели. Срокът за подаване на документи изтича на 07.06.2019 г.

Печелейки поръчката, фирмата се задължава да осигури 90% осветеност в зоната, за която отговаря през първата година от договора и 99% през останалите 4. Той трябва да се погрижи и за 100% от художественото осветление в столицата.

Към участникът има и финансови изисквания. През последните 3 години трябва да е реализирал оборот от 30 000 000 лв., а само в сферата на поръчката – 10 милиона, както и да е регистриран в Камарата на строителите в България. Фирмата може да се позове на капацитета на трети лица и подизпълнители.

Разделението на зоните е следното:

Зона 1: Нови Искър, Сердика, Кремиковци, Подуене, Оборище

Зона 2: Слатина, Искър, Младост, Панчарево, Студентски, Изгрев

Зона 3: Средец, Лозенец, Овча купел, Витоша, Триадица

Зона 4: Банкя, Красна поляна, Красно село, Илинден, Люлин, Връбница, Нарежда, Възраждане