Голяма част от съвременните професии позволяват на модерния човек да работи дистанционно. В днешно време става все по-популярно да не работиш единствено от офиса. Увеличава се броят на хората, които работят от вкъщи или от любимото си кафене.

"Коткотека" е най-новото място в столицата, което ви дава възможност да работите дистанционно. Но не просто с лаптоп и кафе под ръка, а в компанията на котки – при това цели 4. Те са изключително социални, любопитни и дружелюбни млади животни.

Това са Аня, Лале, Гари и Чери. Всички те са спасени и (с изключение на Гари, който вече е осиновен) си търсят дом.

"Идеята за мястото дойде след като посетихме няколко котешки кафенета, които са популярни по цял свят. Но все пак решихме малко да променим концепцията. Искахме да създадем едно място за работа, почивка и за срещи, в компанията на котки", сподели пред TrafficNews собственикът на "Коткотека" Йоана Николова.

Лале е любопитна млада госпожица.

Аня пък е разговорлива и любвеобилна.

Чери обожава да си играе.

Гари е гальовен котарак, който обича да наблюдава.

Всяко от мъркащите животни е на около годинка, което е перфектна възраст за осиновяване. Те са много игриви и социални, като се разбират помежду си.

"Има хора, които идват специално, за да работят. Това много ни радва, защото е нашата основна идея. Много хора идват само за да прекарат време с котетата", сподели още Йоана.

От "Коткотека" се надяват скоро да започнат да организират събития в пространството, както и да предлагат приемен дом за котки в нужда. В момента очакват още 2 нови попълнения в котешкия рай.

"Има много програми за кастрации и приюти за кучета. Но няма подобни за котки. По този начин популацията на кучетата намалява, но на котките се увеличава. Съществуват огранизации, които сами се опитват да се справят с проблема, но общините не вземат участие. Естествено, има и хора, които самосиндикално помагат на животни в беда. Никой не се наема с масова кастрация на котки", обясни Йоана.

Според нея проблемът съществува, защото у нас няма закони и наказания за безотговорното отношение спрямо животните. Много хора смятат, че не е хуманно да кастрираш домашния си любимец, но е хуманно да изхвърлиш бебетата, каза собственикът на "Коткотека".

"Не мисля, че хората в западните държави са по-различни, но там има закони, които им се налагат. Те трябва да ги спазват. По този начин започват да се замислят върху действията си", коментира Йоана.

Животното е отговорност. Това е живо същество, а не играчка. Не е за две седмици или една година. Важно е бъдещите осиновители на котките да са наясно с това, категорични са от "Коткотека".

Добрата новина е, че всеки, който има желание, може да се запознае лично с Лале, Аня и Чери. По този начин ще прецени дали някоя от тях е котката на неговия живот.