Ремонтът на улица „Граф Игнатиев” трябва да е готов до края на май, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Това включва и площадите, както и градините, попадащи в зоната.

Улиците „Шишман” и „6-ти септември” са далеч от завършване и срокът за тях остава неизвестен. Причината – „Топлофикация-София” ще подменя магистрален топлопровод в този участък от ремонта. И въпреки това срокът не се променя, увери Фандъкова.

Защо чак сега става ясно, че „Топлофикация” ще извършва такъв ремонт, зам.-кметът Дончо Барбалов обясни, че последното съгласуване с топлофикационното дружество е проведено през 2015-та година: „Увеличиха се авариите. Затова тази година преди да започне работата по „Шишман” и „6-ти септември”  „Топлофикация” казаха, че ще сменят топлопровода. На „Шишман” ще има бетонна плоча, тоест не може да си позволим да бетонираме с компрометиран топлопровод. Те ще изберат изпълнител, който да направи подмяната на тръбите и след това работата по улиците ще продължи. Кога ще се случи това зависи от експлоатационните дружества.”

В случай, че „Графа” и площадите, градините не са готови, предстоят санкции. Фандъкова обеща, че поредната засечка на злопоучния ремонт – подмяна на тръбите, няма да застраши европейското финансиране по ОП „Региони в растеж”.