Предстои до дни да пуснем нови 22 автобуса на природен газ, а следващата седмица да започнат единичните изпитания на метровлаковете, така че да може на есен да пуснем първата отсечка от третата линия на метрото, обави кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че до края на май ще има още 60 съчленени автобуса, като предстои да дойдат и 23 нови трамвая.

Във връзка със строежът на небостъргача "Златен век" Фандъкова уточни, че главният архитект на София Здравко Здравков няма да дава писмено становище.

"Моето мнение за строителството в тази зона на София – в жк. "Лозенец", е това, което е заложено в общия устройствен план от 2007 година. Заложеното там е строителство на доста по-ниска сграда", каза още тя.

Фандъкова се съгласи и със становището на главния архитект, че решението за строежа е изтекло в края на 2018 година.

"Не мога да кажа кой от нас е прав. Нашите юристи, нашите специалисти, главният архитект, зад мнението на когото стоят, смятат, че разрешението за строеж не е удължавано и то следва да е изтекло в края на 2018 година", каза още тя пред bTV.

"До този момент, до колкото разбрах, има заповед на ДНСК за спиране на строежа на сградата и мисля, че той е спрян", посочи столичния кмет.

Дали отново ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет, Фандъкова не даде отговор. "Важно е да се приключи работата по текущите ремонти, а предстоят единични тестове на влаковете по новата метролиния".

Спряха "Златен век" с пет мотива, разрешителното под въпросТрябва да е за изтекло разрешително, а не за съществени отклонения, твърдят от комитет "Лозенец"

"Артекс" внесе възражение срещу решението за спиране на строителството на "Златен век"Това става 2 дни преди да получат заповедта за цялостно спиране на строежа