Мотори, които спират дъха и на хора, които никога не са летяли на две колела, предлага тазгодишното издание на Moto Expo ще продължи до 14 април (неделя). Специализираното изложение за мотоциклети, АТV, скутери и мотопеди се провежда в Асикс Арена София (бившата зала "Фестивална"). На събитието могат да бъдат намерени и аксесоари, консумативи и принадлежности.

Близо 300 машини смаяха гостите в залата. Сред тях са марки като Honda, Harley Davidson, Triumph, BMW, KTM, Kawasaki, Peugeot, Suzuki, Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Yamaha, Husqvarna, Kymco, MV Agusta, Benelli, Quadro и др.

Сред посетителите на изложението бяха актьорът Асен Блатечки, който е известен с любовта си към машините на две колела, певицата Милена Славова, актрисите Яна Маринова и Луиза Григорова, както и водещият Ники Кънчев.

Известният мотоциклетен състезател Ангел Караньотов също присъства на събитието. Той е единственият българин, шампион в три дисциплини – мотокрос, супермото и писта.

Сред експонатите на изложението има 32 премиери за България, като сред тях са и е-мотоциклети.

Част от най-впечатляващите машини е моторът на състезателя Марк Маркес, който може да бъде видян на щанда на Honda.

Harley-Davidson пък ще покаже у нас три нови машини FXDR - Sport Glide, Road Glide и Street Rod. Британските Triumph ще блеснат с представения през 2018 г. Tiger 1200, заедно с Bonneville Speedmaster и Scrambler.

Голямата изненада може да бъдат представените на изложението EICMA 2018 в Милано 500-кубикови машини – нейкид CB650R, адвенчър A2 CB500X, който може да се управлява с категория А2, спортния CBR650R, както и стрийтфайтъра CB500F.

Всеки посетител на изложението получава анкетна карта, с която може да спечели специална награда - скутер или ваучер на стойност 5000 лева за покупка на мотопед, мотоциклет или аксесоари по избор.

Билетите за събитието могат да бъдат купени онлайн в мрежата на Eventim на цена от 6 лева или на място от касата на залата – на цена от 8 лева. Деца до 12-годишна възраст влизат безплатно.