Зевзеци пуснаха стара снимка на затънал трамвай по линия 7 в столицата, която предизвика фурор в социалните мрежи, а и много медии се хванаха на въдицата. "Столична община закупи трамвай "Амфибия" по оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство "Черноморскиш басейн 2014-2020", написа във Фейсбук Васко Мавриков. Подкрепиха го с майтапи и други шегаджии, обявили София за новата Венеция и пристанище на Перник. 

Наблюдателни столичани обаче разконспирираха, че на фотото зад закъсалия трамвай се вижда реклама на фалиралата телевизия ТВ7. Други пък се възмутиха, че такива стари машини отдавна не се движат.

Заради продължаващия порой над София в момента наистина има проблеми с движението на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул. "Петър Дертлиев" и ул. "Вл.Динчев", защото платното се превърна в езеро и трябваше да бъде отводнявано.

Драматично е и положението на прясно ремонтираната улица "Граф Игнатиев", където може да се мине само с ботуши. 

Пред Нов български университет е като езеро, алармира и читател на TrafficNews.  Движението по "Цариградско шосе" и повечето основни булеварди е истинско изпитание за шофьорите, защото колите едва пълзят.

Почти всички столични подлези подгизнаха, а прогнозите сочат нови порои през нощта и утре.