Затруднено е движението по голяма част пътищата в Смолянско, причината е че пътната настилка е мокра, на места тя е заснежена и заледена. По високите части в региона има и паднала мъгла, която ограничава видимостта на водачите. 

Пътните настилки по проходите „Превала“, „Рожен“, „Пампорово“ и по пътните артерии за Доспат и Михалково са опесъчени и осолени, няма затворени участъци, добавиха от дежурната част на ОПУ-Смолян. В цялата област има опасност от падащи камъни по пътните платна.


Температурите в Смолянско паднаха до – 6 градуса, каквато е температурата и рано тази сутрин в курорта Пампорово. В Смолян и Чепеларе температурата е – 1, както и на връх „Мечи чал“, а на връх „Рожен“ е около – 4 градуса, предаде Дарик.

През нощта на няколко пъти се е налагало намесата на дежурните пътни екипи. Два пъти те са излизали за премахване на паднали дървета по пътните платна, заради силен вятър по пътя за „Превала“, в района на квартал „Езерово“, както и да помогнат на закъсал товарен автомобил по пътя Смолян-Стойките.

Снимки: Антон Байрактаров