Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа и най-големият нискотарифен превозвач в Централна Източна Европа, бе информирана за съществуването на уебсайт и Facebook страница със съмнителен домейн и брандинг, подобен на този на Wizz Air, които заблуждават клиентите да вярват, че посещават официалния сайт и страница на Wizz Air.

Този сайт и постове в социалната мрежа съдържат лъжливи твърдения, че потребителите могат да купят 2 билета на Wizz Air за 1 евро, ако споделят поста и коментират във Facebook.

Wizz Air напомня на своите клиенти, че официалният уебсайт на авиокомпанията е wizzair.com и всяка информация за промоциите и конкурсите на Wizz Air се публикува на този сайт или на официалните канали на авиокомпанията в социалните мрежи и се обявява в бюлетина на WIZZ.

Wizz Air съветва всички потребители да не посещават и да не кликат върху линкове към други страници, различни от официалните комуникационни платформи на авиокомпанията, пише Блиц. Wizz Air ще предприеме необходимите действия срещу всички субекти, които разпространяват лъжливи твърдения, че представляват Wizz Air и подвеждат потребителите.