Възрастен човек е изчезнал от дома си в София в неделя, от тогава близките му го издирват и молят за съдействие всички, които могат да помогнат. 90-годишният Тодор Николов е излязъл от дома си в 'Цариградски комплекс" в неделя. От тогава обаче е бил засечен само от няколко камери в района. 

"Единствените реални "стъпки" на дядо са "Цариградски комплекс", 6:50ч - локалното на Цариградско шосе от страната на Интер Експо Център, Interlease 7:39ч; до хотел ATM 7:45ч. След това няма данни накъде е преминал – дали пресича и отива към The Мall или Младост. От камерите на големия блок в Дружба и камерите на Очна клиника Vision не е засечен в периода до 10 ч", пише внучката му Росица Николова.

Тодор Николов е облечен с тъмносиньо сако, синя риза, черен панталон и светлосив каскет. Не страда от склероза и е в добро състояние за възрастта си.

"Той не използва градски транспорт, защото си прави разходки до кварталните магазини. Но сега може и да се е качил, ако някой го е упътил. В метрото задължително трябва някой да му помогне, за да купи билет, маркира и т.н. Той не го е ползвал самостоятелно. Ако е стигнал до Централна автогара, ще търси Златоград или Пелово (сега гр. Искър), но за момента не е там", пише още Росица.

За по-лесното издирване на Тодор е създадена и Facebook група за координация, пише dnes.bg. Росица моли всички, които имат информация, да се свържат с нея в нейния Facebook профил.