Донка Стоянова, която тази година стана Мисис Бургас Юнивърсал 2017, е починала тази нощ, съобщиха организаторите на конкурса.

„Искаме да споделим една скръбна вест! От земният ни свят ни напусна една изключителна жена, майка, съпруга и дъщеря! Дълбок поклон и почивай в мир, Донка Стоянова! Опечалените могат да се сбогуват с нея на  29.12.2017 г. от 13 часа в Траурен парк Бургас!”, пишат организаторите на Мисис Бургас, цитирани от burgasinfo.com.

54-годишната жена е починала в нощта на 28-ми срещу 29 декември, стана ясно от близките й. Донка напусна този свят едва на 54 години – в разцвета на силите си, месец, след като спечели короната за най-красивата омъжена бургазлийка. Не бе известно да е имала здравословен проблем, но тесен кръг от хора и организаторите на конкурса знаеха, че тя се бори със злокачествено заболяване, пише "Флагман".

Дончето не позволяваше на никого да прониква в личния й живот и да рови в проблемите й, на самия конкурс тя вече беше с диагнозата рак на гърдата, а този факт беше известен на жени, които също са в нейното положение. "Искаше да бъде техен пример - да не се предават, а да се борят за добрия си външен вид", казаха организаторите на конкурси. Трагедията е огромна за близките й.

"Една красива душа в толкова крехко тяло си отиде от нашия несправедлив свят", написаха близките й. Днес ще бъде погребана от дъщеря й, сина й, съпруга й и майка й. Дъщеря й е написала доста странно обръщение по повод кончината на майка си. "Заради острия си и хаплив тон нямаше особено много приятели. Нито пък и роднините и я долюбваха. Но никога не е казала нещо невярно. Истината рядко ти печели приятели. Тя беше обичана само от душите търсещи правда и раздаващи любов. Всеки друг - близък, далечен, роднина, непознат.. я обиждаше и проклинаше за смелостта и силата и да бъде себе си. А тя остана себе си докрай. Пишем това за заинтересованите - опечалени или злорадстващи. Не защото искам да ви видя около нея в този момент. Тя всички обичаше и нямаше лоши намерения към никого, но никого и не иска да вижда. Нито приживе, нито сега".