Мирен протест със запалени свещи пред Осмо Районно управление на столичната полиция организираха близките и приятелите на Стефан от Абдовица, който беше намерен мъртъв под моста над река Искър на 16 юли.

Роднини и приятели на 31-годишния мъж, който днес ще бъде погребан, настояват за задълбочено разследване за причините на смъртта му, защото досегашните две версии на полицията за самоубийство и инфаркт изглеждат неубедителни. 

Хората от квартала подозират, че Стефан е пребит от роми, защото по лицето му има следи от побой и синини. 

Днес при протестиращите пред Осмо РУ излезе дежурният полицай. Той ги попита какви са причините за недоволството им и обясни, че по случая продължава да тече разследване, за което не може да бъдат изнасяни данни.

От своя страна близките и приятелите на Стефан обясниха, че по случая изобщо не са разпитвани свидетели, а веднага случаят е бил приет първо за самоубийство, а след това за нещастен случай заради инфаркт.

Протестиращите твърдят, че жителите на Абдовица са си разпратили снимка на тялото на Стефан във водата, която е била заснета от човек от съседен квартал, който обаче не е подал сигнал за трупа.

Близките на починалия мъж поискаха заснелия снимката и други свидетели да бъдат разпитани.

Припомняме, че според протестиращите в периода, в който  Стефан е починал, наблизо е имало сериозен скандал между роми и българи. Близките подозират, че може двете случки да имат нещо общо.

Очаква се в среда да бъде организиран мащабен протест, в който да се включат жителите на Абдовица и съседните квартали. Близките са категорични, че няма да спрат докато не получат удовлетворяващи отговори.

Вчера близките на Стефан разказаха пред TrafficNews , че Стефан има рани по лицето и наранявания точно под очите. 

Като причина за смъртта експертите са посочили исхемичен инфаркт, получен в следствие на заболяване. Близките на Стефан обаче са категорични, че той не е имал каквито и да било заболявания.

Освен това симптомите, които е трябвало да проявява 31-годишният мъж са силно изпотяване и пристъпи на задушаване. Близките на мъжа са категорични, че той никога не е имал подобни проблеми и дори хората, които са го видели преди смъртта му не са забелязали той да не се чувства добре.

 

Приятел на Стефан от Абдовица се чул с него малко преди да умреМладежът бил в отлично настроение и не се оплаквал от нищо, твърдят близките му, които чакат обяснение за следите от побой