На спонтанен протест се събраха таксиметрови шофьори в Ямбол. Причината е нападението над техен колега, който беше прострелян от двама ученици на преди два дни. Участници в протеста споделиха какви са мотивите им да се включат и какви са исканията им:

Протест спрямо посегателството над наши колеги - шофьори.

Молим се на Бог. Нямаме друга помощ отникъде.

Може би ще е малко трудно за всички да се записва кой клиент откъде се кара, за къде се кара. Ако трябва, имена ще се вземат ЕГН ще се взема. Имаме такава опция да се искат ЕГН-тата, когато излизаме извън града.

Някакъв по-голям контрол. По-адекватни мерки от полицията.

Протестиращите ще внесат своите искания в Община Ямбол - основно за по-голям контрол и за урегулиране на местата за такситата. Това, което казват повечето от шофьорите, е, че в момента няма на кого да разчитат за сигурността си и единствено разчитат на Бог, съобщава БНР.

До протеста се е стигнало спонтанно, след като става ясно, че две момчета - само на 14 и на 18 години, са посегнали на таксиметров шофьор с особена дързост. Момчетата са известни в града като изключително добри ученици и добри спортисти, единият - Симеон, има отлични резултати в бокса и в училище, няма никакви прояви на агресия до момента и никой не е вярвал, че може да участва в подобно нападение.