След като повече от месец Мая Илиева бе в неизвестност, най-после е излязла от нелегалност и е била засечена по коридорите на Военномедицинска академия. От персонала на болницата разкриват, че вдовицата на Георги Илиев чинно изчакала реда си за преглед в отделението по кардиология и не се опитала да използва ВИП положението си, за да мине по-бързо от останалите пациенти.

Мая Илиева изчезна безследно! Не вдига мобилния си, а приятели нямат вест от неяПредполага се, че причината е поредното любовно разочарование, което е преживяла с последното си гадже

В медицинското заведение Мая не се появила сама, а била придружавана от тайнствен господин на средна възраст. Близки до милионершата разкриват, че всъщност мъжът не е част от антуража ѝ, не е шофьор, охранител или асистент, а новата ѝ тръпка. В последно време Илиева била неразделна с него и често можела да бъде забелязана в компанията му около митичния си салон за красота в столицата. Защо обаче бизнес дамата е потърсила медицинска помощ, остава загадка. Предвид отделението, пред което чакала за консултация, се подразбира, че проблемът очевидно е сериозен. Все пак тя не изглеждала твърде притеснена или разстроена и не се криела зад характерните за нея слънчеви очила от санитарите и пациентите на ВМА, пише Ретро.

„Учудихме се, като я видяхме. Веднага я познахме по прическата. Пак беше с опъната коса и странни аксесоари по главата. Нали е много богата, защо не е отишла в някоя от частните болници или не се лекува в чужбина?“, питат се медицинска сестри. Това не е първият здравословен проблем на вдовицата на боса на ВИС 2, който излиза наяве. Миналата година тя по спешност отмени самолетния си полет до Доминикана, където традиционно всяка година прекарва поне по 2 месеца, за да наглежда бизнеса си с хотели там, а и да си почива. Тогава стана ясно, че Мая също е търсила лекарска помощ, но проблемът уж не бил сериозен. По-рано пък милионершата се бореше с жесток хормонален дисбаланс, заради който напълня драстично. Богаташката винаги се е стремяла към манекенските мерки и години наред не надвишаваше перфектните 52 килограма, но изведнъж заковала кантара почти на 80 кила. Хормоналният проблем отключила вследствие на натрупване на стрес, като нещата ескалирали, когато се разделила с бившия си любовник Ники Шванца, а само няколко месеца след това до нея стигнала мълвата, че варненският тарикат ще се жени за друга.