Майка от Перник заяви на всеослушание, или с други думи в социалната мрежа, че издирва бившия си. Причината за дръзката стъпка е, мъжът абдикирал от законовите си задължения да изплаща издръжка на детето си, което живее при Адриана. "Сладкото отмъщение" взриви потребителите на фейсбук и стотици майки я адмирираха за смелостта.

Адриана публикува снимка на бащата на детето й с надпис “Издирва се”. Тя призовава и други самотни майки да последват примера й. Ето какво написа в пост тя:

"Скъпи приятели, съжалявам, може би според вас поста не е уместен, но вярвам, че има много майки като мен и мисля, че не трябва да се крием от срам, че бащите създали деца не се сещат за тях и се крият от отговорността да заплащат поне издръжката за децата си и поради факта, че отново се укрива публикувам и снимка, вярвам, че и други майки ще намерят смелост да споделят! Не е срамно да гледаш детето си, срамно е да си безотговорен !!!!

ИЗДИРВА СЕ…"

Много самотни родители страдат от подкрепата - финансова и морална на другия отговорен за общото им дете. За съжаление все още има стотици бащи и майки, които са осъдени да заплащат издръжка в минимален размер, но намират начин да заобиколят законовите разпоредби.